Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Αλ.Τσίπρας: Στόχος η αποκοματικοποίηση του δημοσίου - O Μητσοτάκης ήταν ο χειρότερος συνεχιστής του κομματικού κράτους (Video)


Την αναγκαιότητα μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στη δομή και τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του.

Δείτε εδώ:

Αλ. Τσίπρας: Τομή στη Δημόσια Διοίκηση

"Μεγάλη τομή το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης" δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι «η Δημόσια Διοίκηση είναι ο μεγάλος ασθενής του τόπου και πρέπει να βρούμε τον τρόπο συλλογικά να άρουμε τις παθογένειες". Έθεσε ως στόχο και όραμα για τη Δημόσια Διοίκηση την αποκομματικοποίηση της, όχι όμως και την αποπολιτικοποίηση της.

Χρειάζονται δραστικές τομές και ουσιαστική μεταρρύθμιση ώστε να πάψουν οι πελατειακές σχέσεις και το πελατειακό σύστημα διαπλοκής, κομματοκρατίας και οικογενειοκρατίας σημείωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι ήρθε η ώρα για μια προοδευτική μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση μακριά από δημαγωγίες. Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια απαξίωσης των δημόσιων θεσμών και των λειτουργών της Δημόσιας Διοίκησης τα τελευταία χρόνια καθώς όπως είπε συχνά επέλεγαν "να τα βάζουν με το Δημόσιο τομέα και τους Δημόσιους Υπαλλήλους".

Ο πρωθυπουργός καταφέρθηκε εναντίον όσων κυβέρνησαν στο παρελθόν αναφέροντας ότι η Δημόσια Διοίκηση χρησιμοποιήθηκε σαν φέουδο, αλλά και σαν εργαλείο αναπαραγωγής πολιτικών εξουσιών. Ενώ έβαλε και κατά του αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την πολιτική των απολύσεων.

«Σήμερα ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτηρίζεται από πολλούς μέγας εκσυγχρονιστής και μεταρρυθμιστής αλλά πριν λίγους μήνες ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και τότε υπήρξε ο πιο πιστός συνεχιστής των χειρότερων παραδόσεων του κομματικού κράτους» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι επί των ημερών του στο υπουργείο καθαίρεσε το σύνολο των προϊσταμένων της Δημόσιας Διοίκησης ώστε να διορίσει, με τη λογική της απευθείας ανάθεσης, με διαδικασίες μη διαφανείς, μη αντικειμενικές, αυτούς που ο ίδιος επέλεξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου