Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Π. Σκουρλέτης: Μέσα στους οικονομικούς στόχους η κυβέρνηση (Video)


Κινούμαστε μέσα στους στόχους σύμφωνα με την εκτίμηση του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης στην ΕΡΤ προσθετοντας ότι δεν έχει ανοιξει συζήτηση για αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, τον Οκτώβριο .

Δείτε εδώ:

Π. Σκουρλέτης: Μέσα στους οικονομικούς στόχους η κυβέρνηση

Τα στοιχεία που παίρνουμε κάθε μήνα δεν μας δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα διευκρίνισε επισημαίνοντας ότι προς το τέλος του χρόνου θα μπορέσουμε να κάνουμε τον απολογισμό. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η πραγματικότητα είναι ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, αλλά "το γεγονός ότι ανεβαίνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο δεν είναι καινούργιο είναι φαινόμενο των τελευταίων χρόνων".

Αναφερόμενος στις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι για πρώτη φορά μετά από ενάμιση δύο χρόνια θα έχουμε μια απόλυτη μείωση του ύψους των ληξιπρόθεσμων στη ΔΕΗ, ενώ πάνω από το 90% που έχει ενταχθεί στην τελευταία ρύθμιση είναι εξυπηρετούμενο.

Η τάση είναι για αποκλιμάκωση των τιμών για το ρεύμα και όχι η αύξηση τους εξήγησε ενώ αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει η χρήση του φυσικού αερίου, για τους οικιακούς και τους βιομηχανικούς καταναλωτές καθώς οι τιμές είναι μικρότερες. Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε ότι το ελληνικό τμήμα του αγωγού ΤΑΠ θα είναι το πρώτο που θα παραδοθεί.
Το 17% της ΔΕΗ να μπει στο ταμείο αξιοποίησης

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι "δεν συμπεριλαμβάνεται το θέμα της πώλησης του 17% της ΔΕΗ στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης". Το θέμα του 17% εντάσσεται σε παλαιότερο σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων και είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος είναι να φύγει από το ΤΑΙΠΕΔ και να μπει στο ταμείο αξιοποίησης ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όχι να ιδιωτικοποιηθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν συμφωνεί το ΤΑΙΠΕΔ σε αυτό ο υπουργός Περιβάλλοντος απάντησε ότι "το ΤΑΙΠΕΔ δεν χαράσσει πολιτική αλλά είναι υποχρεωμένο να υλοποιεί τις αποφάσεις της κυβέρνησης".

Δείτε εδώ:

Π. Σκουρλέτης: Ακόμα και για ΕΒΓΑ απαιτείται άδεια, όχι να θέλεις κανάλι


«Και μια ΕΒΓΑ ή ένα περίπτερο να ανοίξεις χρειάζεσαι άδεια δεν μπορείς να έχεις κανάλι και να είσαι στον αέρα»

Για πρώτη φορά ένας νόμος κατοχυρώνει πράγματα για το δημοσιογραφικό επάγγελμα εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφερόμενος στο ποιοτικό κριτήριο που καθορίζει ο νόμος, τον μίνιμουμ αριθμό των 400 εργαζομένων για να λειτουργήσει.

Τόνισε ότι πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που έχουν τελεστεί τα τελευταία 40 χρόνια, σε αυτό τον τόπο. Για πρώτη φορά μπαίνουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο ενώ σπάει ο κύκλος διαπλοκής πολιτικής οικονομικών συμφερόντων και καναλιών.

«Και μια ΕΒΓΑ να θέλεις να ανοίξεις ένα περίπτερο χρειάζεσαι άδεια, δεν μπορείς να έχεις κανάλι και να είσαι στον αέρα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Πιστοποιητικό μη αυθαιρεσίας για όλα τα ακίνητα

Το νέο νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων περιλαμβάνει το πρωτοποριακό στοιχείο στο νέο νόμο, όπου κάθε ακίνητο θα αποκτήσει τη δική του ταυτότητα και θα οδηγηθούμε στην πραγματική καταγραφή των αυθαιρεσιών με το πιστοποιητικό μη αυθαιρεσίας για κάθε ακίνητο που θα είναι απαραίτητο για κάθε μεταβίβαση, εξήγησε ο Π. Σκουρλέτης αναφερόμενος στο νεό νόμο για τα αυθαίρετα.

Στόχος είναι να ιδρυθεί παρατηρητήριο δόμησης που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις δόμησης στο χώρο, με στόχο την πλήρη αποτύπωσή τους.

Υπάρχει πρόνοια για ΑΜΕΑ για μειωμένα πρόστιμα, όπως και για τα κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας, καθώς και περισσότερες δόσεις και μικρότερα πρόστιμα σε περιπτώσεις που προβλέπεται.

Κόκκινη γραμμή για δήλωση των αυθαιρέτων είναι η 28η Ιουλίου του 2011, μετά από αυτή δεν κατοχυρώνονται οι αυθαιρεσίες. Θα υπάρχουν υψηλά πρόστιμα όπου θα συμφέρει να κατεδαφίσει ο ιδιοκτήτες το αυθαίρετο, παρά να πληρώνει τα πρόστιμα.

Κατ. Μπρέγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου