Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Αλ. Τσίπρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Η ΕΕ έχει ανοιχτά τα σύνορα στη λιτότητα και κλειστά στους πρόσφυγες


«Η Ε.Ε. που έχει ανοιχτά τα σύνορά της στη λιτότητα αλλά κλειστά στους πρόσφυγες αυτή η Ευρώπη που μόνη της απομειώνει τη συνοχή της είναι μία Ευρώπη σε βαθιά κρίση και δεν μπορεί να πείσει τους λαούς της ότι έχουν συμφέρον να τη στηρίξουν» προειδοποίησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να αλλάξουμε κατεύθυνση, να δράσουμε συλλογικά, χωρίς εμμονικούς ηγεμονισμούς και ιδεοληψίες, επαναβεβαιώνοντας τις ιδρυτικές αρχές της Ε.Ε».

Στην αποτυχία της πολιτικής της λιτότητας, στις προσκλήσεις του προσφυγικού ζητήματος, στην προάσπιση θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5.20 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Δείτε εδώ:

Ομιλία του Πρωθυπουργού στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Στρασβούργο)


Δείτε εδώ τις δηλώσεις νωρίτερα του πρωθυπουργού μαζί με τον Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ

Δηλώσεις με τον Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ


Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην έδρα του συμβουλίου της Ευρώπης για το προσφυγικό

«Είναι θεμελιώδης πεποίθησή μου ότι για να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση, χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή ανταπόκριση: καλύτερη στάση από όλες τις χώρες και τήρηση της διαδικασίας επανεγκατάστασης.

Κοινός μας στόχος, από αυτή την άποψη, είναι να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στην προσφυγική- μεταναστευτική κρίση, σεβόμενοι, ταυτόχρονα, τις υποχρεώσεις μας κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Θέλω να τονίσω ότι η αλληλεγγύη είναι κοινή αξία, κοινή αρχή. Και είμαι υπερήφανος που οι Έλληνες πολίτες επιδεικνύουν την αρχή αυτή στην πράξη. Και, γι΄ αυτό, καταφέραμε να διαχειριστούμε αυτή την άνευ προηγουμένου κρίση.»

Ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου και με Έλληνες βουλευτές που μετέχουν στην κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.



Στη συνάντηση δε με με την ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του συμβουλίου, ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε ότι «η προσφορά της Ελλάδας στην κρίση του Προσφυγικού βρίσκει αναγνώριση», όπως ο ίδιος σημειώνει σε άλλη ανάρτησή του στο twitter

Ο κ. Τσίπρας θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Guido Raimondi και τον Έλληνα δικαστή στο ΕΔΔΑ Λίνο Αλέξανδρο Σισιλιάνος,

Επίσης, θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού και του πρωθυπουργού της Εσθονίας από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.


Από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Pedro Agramunt και με τον Γεν. Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Jaglandμε τον Γεν. Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Jagland:



Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο:

10:30

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Thorbjørn Jagland

11:00

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Pedro Agramunt

11:30

Συνάντηση με τους Έλληνες Βουλευτές που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

13:00

Γεύμα προς τιμήν του Πρωθυπουργού και του Πρωθυπουργού της Εσθονίας, (προεδρεύουσα χώρα στο ΣτΕ), κ. Taavi Rõivas, από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης

14:30

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κ. Guido Raimondi, και τον Έλληνα Δικαστή στο ΕΔΔA, κ. Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνος

15:30

Ομιλία στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου